Videopelejä ei välttämättä tarvitse treenata yksin kotona – Tamperelaisseura laajentaa junioritoimintaansa e-urheiluun

E-urheilussa pärjääminen vaatii kovaa harjoittelua. Junioritoiminnan avulla nuoret tamperelaispelaajat voivat valmentautua entistä määrätietoisemmin.

Tampereella aloitti tällä viikolla toimintansa e-urheilun juniorivalmennusryhmä. Urheiluseura Manse PP järjestää valmennusta yhteistyössä muiden paikallisten seurojen, Varalan ja Ahlmanin opistojen sekä Tampereen kaupungin kanssa.

E-urheiluksi kutsutaan videopelien kilpapelaamista.

Junioriryhmässä hiotaan taitoja eri peleissä osaavien kilpapelaajien avustuksella. Itse pelaamisen lisäksi asiaan kuuluvat myös muut kilpaurheilun osa-alueet: valmennuksessa opetellaan fyysistä harjoittelua ja terveellisten elintapojen merkitystä peleissä menestymiselle.

Manse PP:n e-urheiluvastaava Juha Antikainen kertoo, että toiminnan tavoitteena on paitsi tarjota nuorille pelaajille mahdollisuus kehittyä, myös lisätä harrastuksen sosiaalisuutta.

– E-urheilu on perinteisesti ollut sellaista, että pelataan omassa kodissa. Siinä saattavat karsiutua livetilanteiden vuorovaikutustaidot, mikä saattaa ennen pitkää johtaa esimerkiksi syrjäytymiseen. Tätä pyrimme ehkäisemään.