Kuva: Unsplash

Tanssi kasvattaa itsevarmuutta ja kehopositiivisuutta

Tanssi on kokonaisvaltainen laji, joka vaatii koko kehon läsnäoloa. Se kaataa ihmisten välisiä raja-aitoja ja saa ihmiset tutustumaan helpommin toisiinsa. 

Tanssinopettaja Suvi Salmi kuvailee itseään elehtiväksi tyypiksi, jonka kädet ja jalat liikkuvat puheen tahdissa. Liike on hänelle ominainen tapa ilmaista itseään. Salmen mukaan tanssi kasvattaa itsevarmuutta, kun liikkuvat kehot ovat läheisessä kontaktissa ja kun haetaan lajille tai tyylille ominaista tunnetilaa.

– Itsevarmuus kasvaa, kun tanssijan täytyy katsoa peilistä itseään silmiin ja hakea tiettyä fiilistä esimerkiksi contemporary jazzissa.

Asennetta ja tunneilmaisua

Eri lajit kehittävät eri ominaisuuksia. Esimerkiksi voguing-tanssissa korostuu Salmen mukaan tanssijan asenne sekä se, kuka tanssii. Itsevarmuutta kasvattava laji auttaa myös hyväksymään oman kehonsa sellaisena kuin se on. Kerronnallisemmissa lajeissa taas keskitytään enemmän siihen, mitä tanssilla kerrotaan. Esimerkiksi nyky- ja showtanssissa tunne- ja liikeilmaisu ovat keskiössä.

– Tarinankerronnallisimmissa lajeissa tanssija joutuu olemaan avoimempi. Näissä lajeissa täytyy pystyä ilmaisemaan eri tunteita.