Pohjois-Suomesta Tampereelle muuttanut Auri naureskeli porojen puuttumista Etelä-Suomen luonnosta.

”Mitä luonto merkitsee sinulle?” -kysymys sai vastaajat kyyneliin

Suomen luonnon tila herättää keskustelua. Kysyimme, mitä luonto tamperelaisille merkitsee ja mikä on sen suurin uhka.

Luonto merkitsee jokaiselle jotakin. Sen ajatteleminen voi saada kyyneliin tai aiheuttaa naurun remakan. Vaikka lähiluonto ilahduttaa, koetaan kaipuuta koskemattomaan ja hiljaiseen erämaahan. Toisaalta luonto saa myös arvostamaan urbaania ympäristöä.

Tullintorilla liikkuneet tamperelaiset saivat luonnosta jaksamista, iloa ja aikaa omille ajatuksille. Kaikkien gallupiin vastanneiden kesken vallitsi yksimielisyys siitä, että luonto on korvaamatonta. Erityisen vahva suhde vastaajilla oli suomalaiseen metsään.

Pian koittava luontoloma Posiolla sai Leenan hymyilemään.

Kuuntele, mitä galluppiin vastanneet pitävät Suomen luonnon suurimpana uhkana.

Missä tilassa Suomen metsät parhaillaan ovat? Lue ilmiöjuttu täältä.