Johanna Kivimäen kommentti: Olen pärjännyt hyvin ilman mentoria

Minä olen ammatinvaihtaja. Mentorin tai uravalmentajan apua en ole koskaan käyttänyt. Vaikka Suomen Mentoreiden mukaan työelämän mentorointi on selvästi kasvanut ilmiöksi, on olemassa muitakin tapoja toimia työuran pulmakohdissa.

Älä jää yksin haastavaan tilanteeseen, vaan kerro siitä muille ääneen. Sopiva pari ajatustenvaihtoon voi löytyä esimerkiksi omasta verkostosta. Kysy häneltä, millä keinoilla hän on päätynyt unelmatyöhönsä.

Moreenimedian kyselyssäkin kävi ilmi, että käytännön esimerkit auttavat alanvaihtajia muutoksessa. Jos tuttavasi on samankaltaisessa tilanteessa, yhteinen lounas voi selkiyttää molempien ajatuksia paljon. Vertaistukea ja muiden muutostarinoita voi löytää myös seminaareista ja muista tapahtumista.

Aktiivisella verkostoitumisella saattaa löytyä juuri ne ihmiset, jotka auttavat sinua urapolullasi eteenpäin. Minulle tämä keino on toiminut hyvin.

Miten mentorointi auttaa alanvaihdossa? Lue uutinen tästä.