Miksi luettujen kirjojen määrä vähenee? Syksyn ensimmäisessä Metso Talkissa pohdittiin keinoja lukuinnon lisäämiseen

Metso Talk -keskustelusarjan ensimmäisessä osassa keskusteltiin lukutaidosta. Vieraina pääkirjastossa olivat kirjallisuuskriitikko Aleksis Salusjärvi ja kirjailija Siri Kolu.

Metso Talk on pääkirjasto Metson ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen järjestämä kolmiosainen keskustelusarja. ”Joukkoon luetut” oli syksyn ensimmäinen keskustelu, joka järjestettiin 6. marraskuuta 2019.

Illan vieraat pohtivat keskustelutilaisuudessa lukutaidon merkitystä yhteiskunnassamme. Miten lukemiseen voitaisiin innostaa?  Miksi suomalaisten lukutaito heikkenee? Kirjallisuuskriitikko Aleksis Salusjärvi ja kirjailija Siri Kolu tuovat esiin omia näkemyksiään muun muassa nykymaailmassa tarvittavasta lukutaidosta sekä lukutaidottomuuden vaaroista.

Keskustelutilaisuuden lopussa vieraat vastaavat myös yleisön kysymyksiin.