Saija Ahonen kokee, ettei hänellä ole tällä hetkellä ulkonäköpaineita. Hän sanoo sosiaalisen median parantaneen itsetuntoaan.

Tamperelaiset nuoret naiset kokevat ulkonäköpaineita vaihtelevasti – ”Tällä hetkellä luonnollinen kauneus on arvostettua”

Sosiaalinen media luo paineita näyttää samalta kuin muut ihmiset kuvissa. Mikä on nuorten naisten kokemus ulkonäköpaineista ja vallitsevista kauneusihanteista?

Moreenimedia selvitti, ovatko tamperelaiset nuoret naiset kokeneet ulkonäköpaineita ja vaikuttavatko sometähdet niihin. Gallupiin vastasivat Saija Ahonen, Tiina Jakola ja Emma Malmi. He ovat kokeneet ulkonäköpaineita vaihtelevasti. Naiset ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että kauneusihanteet ovat muuttumassa luonnollisempaan suuntaan.

– Tällä hetkellä luonnollinen kauneus on arvostettua. En koe olevani osa sitä, joten olen muokannut itseäni siihen suuntaan, ja se on aiheuttanut ristiriitaisia tuntemuksia, Malmi toteaa.

Saija Ahonen, 26
Tiina Jakola, 24
Emma Malmi, 21

Mitä mieltä asiantuntijat ovat nuorten naisten ulkonäköpaineista ja sosiaalisen median vaikutuksista niihin? Lue ilmiöjuttu täältä.

Audio source missing