Marie Syrjälä toimii sosiaalisessa mediassa vain vähän.

Someviha ei pelota tamperelaisia – ”En usko, että voisin joutua sellaiseen tilanteeseen”

Sosiaalisen median cancel-kulttuuri on tamperelaisille tuttu ilmiö, mutta nettivihan ei pelätä sattuvaksi omalle kohdalle.

Moreenimedia selvitti tamperelaisten kokemuksia nettivihasta ja sosiaalisen median cancel-kulttuurista. Cancel-kulttuurilla tarkoitetaan ilmiötä, jossa sosiaalisen median käyttäjät vaativat tilille yksittäistä somekäyttäjää tai esimerkiksi organisaatiota vääräksi katsotusta teosta tai julkisesti esitetystä epäkorrektista mielipiteestä.

Gallupiin vastanneet Marie Syrjälä, Nada Kulokorpi ja Mika Kangas kertoivat tunnistavansa cancel-kulttuurin ilmiönä. Syrjälä ja Kangas sanovat myös itse törmänneensä tapauksiin, joissa somekäyttäjien saavutuksia on pyritty mitätöimään näiden julkisten virheiden vuoksi.

Kulokorpea huolettaa se, että hänen läheisiään kiusattaisiin netissä. Kaikki kolme vastaajaa toteavat kuitenkin, ettei heitä pelota nettivihan kohdistuminen heihin itseensä.

– Olen pitänyt someni yksityisenä. Siksi en usko, että voisin mitenkään joutua sellaiseen tilanteeseen, että ihmiset alkaisivat kirjoittelemaan minulle, sanoo Syrjälä.

Marie Syrjälä
Nada Kulokorpi
Mika Kangas

Lue gallup täältä.

Miten asiantuntija arvioi sosiaalisen median keskusteluja? Lue uutinen tästä.