Tamperelainen Anitta uskoo ravintoloissa juomisen lisäävän tartuntariskiä.

Pandemian aikana kannattaa kiinnittää huomiota alkoholinkäyttöön – ”Mitä enemmän sitä käyttää, sitä enemmän tulee tartuntoja”

Gallupiin vastanneet tamperelaiset kertoivat alkoholinkulutuksensa pysyneen samana tai vähentyneen poikkeuksellisen koronapandemian aikana

Gallupin vastaajien mukaan korona-aika tarjoaa mahdollisuuden omien juomatottumustensa tarkastelemiseen. Tampereen yliopiston piha-alueelta tavoitettu Niina Sallinen kertoo, että hänen alkoholinkäyttönsä on vähentynyt koronan aikana. Sen sijaan hän on tehnyt koronan aikana enemmän kotitöitä.

– Enemmän tuli käytyä ravintoloissa, kun se oli turvallisempaa. Nyt on tullut oltua enemmän kotona.

Samoilla linjoilla on tamperelainen Anitta. Hän on käyttänyt alkoholia saman verran kuin muutoinkin, sillä hän viihtyy mieluummin kotona kuin ravintoloissa. Hänen mielestään alkoholinkäyttöön tulisi kiinnittää huomiota koronan aikana, koska alkoholin nauttiminen ravintoloissa lisää hänen mukaansa tartuntariskiä.

– Mitä enemmän sitä käyttää, niin sitä enemmän tulee tartuntoja, ihan varmasti.

Myös Kalmer Joenperän alkoholin käyttö on vähentynyt koronan myötä, vaikka se oli jo ennestään vähäistä. Myös hänen mielestään alkoholinkäyttöä olisi hyvä vähentää koronan aikana.

Niina Sallinen
Anitta
Kalmer Joenperä

Mitä mieltä tamperelaiset ovat alkoholinkäytöstään koronan aikana? 

Lue gallupjuttu täältä.

Miten poikkeusolot ovat näkyneet ehkäisevässä päihdetyössä? Lue ilmiöjuttu täältä.