Nea Oravasaaren mukaan kaikkia vastuuttomasti käyttäytyneitä pitää moralisoida samalla tavoin, sillä nuoret eivät ole ainoita syyllisiä koronan leviämiseen.

Nuoret kokevat välillä koronauutisoinnin syyllistävänä – ”Tuntuu siltä, että olen osa ongelmaa vain siksi, että kuulun tähän ihmisryhmään” 

Gallupiin vastanneiden mukaan nuorten syyllistäminen vastuuttomuudesta ja koronan leviämisestä on aiheellista.

Nuoret ovat päässeet viime aikoina uutisotsikoihin vastuuttoman käytöksen vuoksi. Kävimme kysymässä nuorilta, tuntuuko heistä siltä, että heitä syyllistetään liikaa koronan leviämisestä.

Anna Kivimäki, 30, ei ole huomannut, että nuoria syyllistettäisiin sen enempää kuin muitakaan ikäryhmiä. Hänen mielestään kaikkia vastuuttomasti käyttäytyneitä kohdellaan samalla tavalla iästä riippumatta.

Nea Oravasaari, 16, kokee, että nuoria kuuluukin syyllistää, sillä he toimivat usein vastuuttomasti.

– Tunnen itse paljon nuoria, joita ei kauheasti kiinnosta koronan leviäminen, Oravasaari toteaa.

Myös Riina Tanskasen, 22, mielestä nuorten syyllistäminen on aiheellista, sillä esimerkiksi opiskelijatapahtumissa on todettu paljon tartuntatapauksia. Tanskanen kuitenkin toteaa, että on ongelmallista syyttää koko ikäryhmää vastuuttomaksi.

–  Vaikka itse tekisin parhaani, tuntuu siltä, että olen vastuussa koronan leviämisestä vain siksi, että kuulun tähän ihmisryhmään, Tanskanen pohtii.

Anna Kivimäki.
Nea Oravasaari.
Riina Tanskanen.

Kokevatko nuoret, että heitä syyllistetään liikaa koronan leviämisestä? 

Lue gallup täältä.

Lue ilmiöjuttu aiheesta täältä.