Miten feministi voi olla missi? – Miss Suomi 2020 Viivi Altonen tyrmää ennakkoluulot: kauneus ja äly mahtuvat samaan ihmiseen

Kauneuskilpailuja on pidetty naisia esineellistävinä ja jopa alentavina. Silti Miss Suomi valitaan edelleen joka vuosi. Vuoden 2020 Miss Suomi Viivi Altonen kertoo lyhytdokumentissa, millainen tasa-arvon siemen löytyy kauneuskilpailuista.

Tamperelainen Viivi Altonen, 23, saa usein ihailevaa ihmettelyä osakseen siitä, että hän on sekä Miss Suomi että yliopisto-opiskelija. Miten älykäs nainen voi osallistua missikisoihin ja ajaa samalla naisten asemaa? Altonen ei koe missikisoja esineellistävinä.

– Esimerkiksi bikinikierros on mielestäni todella voimaannuttava. Olen ylpeä saadessani olla nainen ja näyttäessäni sen, Altonen pohtii.

Altonen on aloittanut tuoreella missin urallaan myös naisten tasa-arvoa ajavan #SheCan-kampanjan. Hän tahtoo nostaa naiseuden arvoa nyky-yhteiskunnassa.

– Olen feministi. Mielestäni kaikki tasa-arvon asialla olevat ihmiset ovat feministejä, Altonen kertoo.

Lyhytdokumentti johdattelee katsojan huomaamaan, että tasa-arvo ilmenee monissa eri muodoissa. Myös korkokenkinä ja kimaltelevina kruunuina.