Hanna Havuston kommentti: Vaatteiden lainaaminen pelastaa turhilta räteiltä – kunhan irrotamme omistamisen helppoudesta

Hanna Havusto

Vaatelainaamot tarjoavat mahdollisuuden ekologiseen vaihteluun ja kivaan mekkoon ilman, että se jää vuosiksi henkarille roikkumaan.

Länsimaat ovat kuitenkin tilanteessa, jossa ihminen kulkee itsekseen yksityisautolla töihin ja omistaa ikioman kotiteatterijärjestelmän. Kaikki maailman kaupat ovat näytön hipelöinnin päässä, jokaiselta nurkalta löytyy ihanan halpa kirpputori ja tavaroita keräillään antiikkiastioista pullonkorkkeihin.

Yksityisomistaminen on tehty helpoksi. Jos omistaisi vaatteita vain muutaman ja muuten lainaisi niitä käyttöönsä, täytyisi omistamisen helppoudelle oppia sanomaan ”ei”.

Vaatelainaamoiden käyttö ei ole vaikeaa, mutta totutuista tavoista irti päästäminen on. Yhteiskunnallisella tasolla ratkaisujen täytyisi lähteä siitä, mikä tekee kuluttajille omistamisesta helppoa. Jotta lainaaminen voisi täysin pelastaa meidät vaatekasoilta, täytyisi ostaminen etäännyttää kuluttajasta.

Mikä vaatelainaamoissa ja -vuokraamoissa houkuttaa? Lue lisää täältä.