Mui Chuenjit sijoittaa ASP-tilille sekä design-huonekaluihin.

Opiskelijat satsaavat rahastoihin ja säästävät pitkällä tähtäimellä – “Pyrin siihen, että raha-asiani ovat kunnossa myös vuosikymmenten päästä”

Opiskelijoiden määrä sijoitusmarkkinoilla on ollut viime vuosien trendin mukaisesti nousussa, kun nuorten osuus sijoittajista on kasvanut. Moreenimedian haastattelemat opiskelijat näkivät sijoittamisen keinona turvata taloudellinen toimeentulo myös vanhemmalla iällä.

Tampereen yliopiston keskustakampuksella toteutettuun gallupiin opiskelijoiden sijoittamistottumuksista vastasivat Jenna Krakau, Joel Kaasalainen sekä Mui Chuenjit.

Politiikan tutkimusta opiskeleva Krakau sekä historiaa opiskeleva Kaasalainen kertoivat suosivansa sijoituskohteinaan rahastoja. Niin ikään politiikan tutkimusta avoimessa yliopistossa opiskelevan Chuenjitin sijoitustoimet kohdistuvat tällä hetkellä ASP-tilille sekä desing-huonekaluihin.

– Olen alkanut tutkiskelemaan myös erilaisia rahastoja, joihin voisin sijoittaa, Chuenjit summaa.

Sijoittaminen nähtiin gallupissa satsauksena omaan tulevaisuuteen. Taloudellinen toimeentulo haluttiin turvata myös eläkevuosina.

– Ajattelen asioita vuosikymmenten mittakaavassa, Kaasalainen kuvailee.

Sijoitustoimintaa rahoitetaan opintolainalla ja töillä. Hyviä tuottoja ei salailla, vaan ajatuksia sijoittamisesta jaetaan kavereiden kesken.

– Kyllä me niistä kavereiden kesken keskustellaan, Krakau toteaa.

Sijoitusmarkkinoille lähtiessä on kuitenkin hyvä muistaa, että sijoitusneuvot eivät ole takuu tuottoisasta tulevaisuudesta.

Mui Chuenjit
Joel Kaasalainen
Jenna Krakau

Kuuntele koko gallup alhaalta. Voit myös lukea gallupin tästä.

Lue aiheesta laajemmin täältä.