– Menen nukkumaan, kun nukuttaa, ja jos ei nukuta, niin en mene. Turha sinne sänkyyn on mennä pyörimään, sanoo Simo Väätäinen.

Nukkumisen tärkeydestä oltiin gallupissa yksimielisiä – ”Arvostan unta sen verran, että heti kun vähänkin mahdollista, niin sänkyyn vaan”

Moreenimedia selvitti gallupissa ihmisten nukkumaanmenoon liittyviä rutiineja ja sitä, kokevatko nämä nukkuvansa tarpeeksi. Vastauksissa korostui ajatus unen tärkeydestä, vaikka nukkumaanmenoa saatettiin myös viivytellä.

Moreenimedian gallupiin vastasivat Simo Väätäinen, Ella Peltola ja Jukka Kaikkonen. Kaikki vastaajat pitivät nukkumista todella tärkeänä. He kertoivat, että liian lyhyet yöunet vaikuttavat jaksamiseen kokonaisvaltaisesti. Toisaalta nukkumaanmenoa saatettiin myös joskus viivytellä tahallaan.

– Jos esimerkiksi lukee jotain kirjaa, niin saattaa tulla helposti, että ”luen vielä yhden luvun, luen vielä yhden luvun”, kuvailee Peltola.

Kaikkonen puolestaan sanoo, ettei todellakaan viivyttele nukkumaanmenoa.

– Arvostan kyllä unta sen verran, että heti, kun vähänkin mahdollista, niin sänkyyn vaan, hän toteaa.

Gallupissa selvisi myös, että nukkumaanmenoon liittyi erilaisia rutiineja. Vastaajat kertoivat esimerkiksi selaavansa puhelinta, juovansa teetä tai laittavansa papukaijan nukkumaan ennen nukkumaanmenoa.

Simo Väätäinen nukkuu 6–8 tuntia yössä. Hänelle kuusikin tuntia on riittävä määrä unta, kunhan uni on laadukasta.
Ella Peltola nukkuu arkisin 6–7 tuntia yössä, mutta kaipaisi lisäystä yöuniensa pituuteen.
Jukka Kaikkonen nukkuu kahdeksan tuntia yössä, ja se on hänelle juuri sopiva määrä.

Kuuntele gallup alta. Voit myös lukea gallupin tästä.

Miksi nukkumaanmenoa viivytellään? Lue gallupiin liittyvä puheenaiheuutinen tästä.