Entisen kulkutautisairaalan tontilla on kaikille avoin taidepiha – ”Kaupungissa ei ole paljon tekemistä, jos olet alaikäinen eikä sinulla ole rahaa”

Mika Pettissalo on huolehtinut vanhan kulkutautisairaalan tiloista jo yli kymmenen vuoden ajan. Kulkutautisairaalan korttelissa sijaitsevan taidepihan tulevaisuus on ollut pitkään vaakalaudalla.

Pyynikin entisen kulkutautisairaalan korttelista löytyy monelle tuntematon taidepiha. Piha on avoin ja ilmainen kaikille vierailijoille, mutta sen tulevaisuus on ollut monta vuotta vaakalaudalla. Taidepihalle on yritetty saada vuokrasopimusta viimeiset viisi vuotta, mutta sopimuksen solmiminen ei ole onnistunut.

– Se oli kaatunut aina milloin mihinkäkin, taidepihaa ylläpitävä Mika Pettissalo kertoo.

Pettissalo on pitänyt huolta kulkutautisairaalan tontista vuodesta 2009 lähtien. Hän tekee kiinteistöllä huoltotöitä kaupungin puolesta ja järjestää kaikille avoimia kulttuuritapahtumia.

– Olen ollut täällä vahvalla poliittisella päätöksellä, että minua ei saa häätää, koska pidän huolta kulkutautisairaalan korttelin kiinteistönpidosta kaupungin puolesta.

Taidepihan säilyttämiseksi perustettiin lopulta Pelastakaa Pyynikin Aikamatkat –adressi, joka keräsi yli tuhat allekirjoitusta. Adressi ja mediahuomio johtivat lopulta vuokrasopimukseen, jonka kaupunki myönsi elokuussa Pettissalon yhdistykselle.

Kaupungin päätös helpotti Pettissalon oloa.

– Aina on ollut pieni stressipulla tuolla masussa, kun on joutunut pelkäämään mitä seuraavaksi tapahtuu.