Tintti Mikkosella on mahdollisuus harjoitella tuliesityksiä omalla kotipihallaan.

Tuli on ollut Tintti Mikkosen elementti jo vuosien ajan – ”Todellinen vaaran tuntu ja mystisyys ovat tulitaiteessa läsnä”

Erilaisten välineiden pyörittäminen ilmassa vaatii taituruutta, mutta erityisesti silloin kun niissä roihuaa tuli. Tintti Mikkonen on käsitellyt tulta jo 23 vuoden ajan ja nauttii esiintymistilanteista.

Kun Tintti Mikkonen näki ensimmäistä kertaa ketjun päässä olevien tulipallojen pyörittelyä parikymmentä vuotta sitten, hän oli heti myyty.

Aluksi kaikki välineet valmistettiin itse, sillä niitä ei ollut valmiina saatavilla.

– Lampsin rautakauppaan ja hain kettinkiä sekä muita tarvikkeita. Siitä se pyörittely sitten alkoi.

Mikkonen on myös metalliseppä ja valmistaa kaikki esiintymisasunsa itse. Asuissa hän käyttää erilaisia kierrätysmateriaaleja. Näyttävät tuliesitykset ovat kokonaistaideteoksia.

Tintti Mikkonen luo esitystensä teemat erilaisilla puvuilla ja asusteilla.

Mikkonen on vuosien varrella kerännyt paljon esiintymiskokemusta ja esiintyy tulitaiteilijana nimellä Fire Lady. Kalenteri täyttyy erilaisista tapahtumista, kuten hääkeikoista, syntymäpäivistä ja festivaaleista.

Harjoittelu ei kuitenkaan lopu lukuisista esiintymisistä huolimatta. Uusia temppuja voi kehittää loputtomiin, eikä tulenkäsittelyssä ole koskaan valmis.

Jännitys kiehtoo Mikkosta, mutta tulen voima on hyvä tiedostaa.

– Todellinen vaaran tuntu ja mystisyys ovat tulitaiteessa läsnä, enkä ole kyllästynyt tähän hommaan. Kipinä on yhä olemassa.