Lotta Hytösestä on mielenkiintoista kuulla ihmisiltä, millaisiin asioihin he uskovat, vaikka Hytönen ei itse usko yliluonnolliseen.

Yliopisto-opiskelijoiden usko yliluonnolliseen vaihtelee, mutta muiden uskomuksia kohtaan ollaan avoimia – ”Kuuntelen ja yritän ymmärtää”

Yliopisto-opiskelun ja yliluonnollisiin ilmiöihin uskomisen välillä voidaan ajatella olevan ristiriitaa. Kysyimme Tampereen yliopiston opiskelijoilta, mitä ajatuksia heille herää yliluonnollisesta, ja miten mahdolliset uskomukset sopivat yhteen tieteelliseen ajatteluun perustuvien opintojen kanssa.

– Suhtaudun yliluonnolliseen vähän kriittisesti. Suhtautuminen riippuu hieman siitä, että minkä tyyppisestä yliluonnollisesta on kyse. En usko ihan kaikkeen mahdolliseen, kertoo Linnea Nevala.

Vaikka yliopisto-opinnot pohjautuvatkin tieteeseen ja tutkimukseen, ei korkeampien voimien olemassaoloon uskova Johanna Huovinen näe opintojen ja omien uskomusten välillä suurta ristiriitaa.

– En näe, miksi en voisi ajatella niin kuin ajattelen ja opiskella yliopistossa.

Vaikka Nevala ei itse allekirjoita kaikkia uskomuksia, hänkin suhtautuu avoimesti muiden ihmisten ajatuksiin.

– Tunnen ihmisiä, jotka uskovat yliluonnolliseen. Minä vain kuuntelen ja yritän ymmärtää.

 

Linnea Nevala suhtautuu yliluonnollisiin ilmiöihin kriittisesti, vaikka uskoo itsekin jonkinlaiseen kuolemanjälkeiseen elämään.

 

Johanna Huovisen mukaan yliopisto-opinnot ja omat uskomukset kulkevat rinnakkain ilman suuria ristiriitoja.

 

Kuuntele gallup alta. Voit myös lukea gallupin tästä.

Lue gallupiin liittyvä puheenaiheuutinen tästä.