Atte Rantasen mielestä on häiritsevää, jos tuntematon henkilö tulee junassa kyselemään henkilökohtaisuuksia. — Viimeistään omalla pysäkillä olen päässyt pois, hän kommentoi tilanteita.

Kokevatko matkustajat olonsa turvalliseksi R-junassa? – ”Se on vähän semmonen kaoottinen tila”

Toimittaja kartoitti R-junalla matkustavilta heidän kokemuksiaan sen turvallisuudesta.

Tungosta ja päihtyneitä ihmisiä vai aivan tuiki tavallinen kulkuväline Helsingistä lähipaikkakunnille ja aina Tampereelle saakka? Edulliseen hintaan kulkeva VR:n R-juna jakaa mielipiteitä, ja monella junia käyttävällä onkin siitä jonkinlainen mielikuva. R-juna kulkee Helsingin ja Tampereen välin reiluun kahteen tuntiin ja pysähtyy 17 pysäkillä.

– No oikeastaan arkisin ei ole levotonta eikä häirinköintiä, mutta sitten just näin viikonloppuisin saattaa olla, sanoo päivittäin R-junalla matkustava Tiina Heino.

Heino nostaakin esille toiveen henkilökunnan lisäämisestä. R-junan turvallisuutta kartoittaneeseen katugalluppiin vastanneiden matkustajien mielestä juna on usein hyvin täynnä. Aktiivisena junan käyttäjänä Atte Rantanen ei koe suuremmille muutoksille tarvetta, mutta istumapaikkojen lisäämisestä hänen mielestään olisi haittaa. Rantanen on joskus joutunut junassa häiritsevien tilanteiden kohteeksi.

– Onhan sitä joskus tultu juttelemaan. Ollaan istahdettu tohon ja alettu kyselemään henkilökohtaisuuksia, joihin ei itse halua vastata, hän kuvailee.

Tiina Heino matkustaa usein rattaissa olevan lapsensa kanssa, jolloin tungos luo vaikeuksia poistua junasta.
Myöhään Helsingistä kotipaikkakunnalleen Akaalle matkustaessaan Timo Mononen on havainnut junassa päihtyneitä ihmisiä.

 

 

Voit lukea gallupin tästä.

Mitä VR:n turvallisuuspäällikkö sanoo R-junan turvallisuudesta? Lue galluppiin liittyvä uutinen tästä.