Maailman huipulle päässyt Mira Sjövall vertaa taipaleen päättymistä lempitelevisiosarjan loppumiseen. Hän kuitenkin sanoo, että on helpotus tietää matkan jatkuvan yhä. 

Kung Fu Pandaa rakastanut Mira Sjövall päätti jo lapsena, että hänestä tulee ninja

22-vuotias Mira Sjövall harjoitteli tavoitteellisesti Tampereen taekwon-don MM-kisoihin. Syyskuun alussa unelmat kävivät toteen.

Ensimmäistä kertaa Mira Sjövall asteli taekwon-do-harjoituksiin 9-vuotiaana. Ajatus kamppailulajin aloittamisesta sai alkunsa Kung Fu Panda -elokuvia katsoessa.

Sjövall innostui lajista jo ensimmäisissä treeneissä, mutta harjoittelu oli loppua lyhyeen, kun hänen kaverinsa ei saapunutkaan enää seuraaviin harjoituksiin. Taekwon-do tempaisi kuitenkin Sjövallin mennessään, ja matka lajin parissa on jatkunut vielä tähän päivään asti.

Tekemisen ilo on pysynyt mukana Sjövallin koko uran ajan, mutta päämääränä on ollut alusta asti myös menestyä lajissa. Tampereella 4.–10. syyskuuta järjestetyt MM-kisat olivat hänen uransa kohokohta.

– MM-kisoihin on valmistauduttu monta vuotta. Kisat asetettiin päätavoitteeksi vuonna 2020.

Sjövall lähti tavoittelemaan maailmanmestaruutta sekä liikesarjassa että ottelussa. Tuplakulta kuulosti alkuun hurjalta tavoitteelta, mutta kova työ ja urheilijan päättäväisyys siivittivät voittoon molemmissa lajeissa.

– En ole vielä oikein osannut sisäistää, mitä tuli tehtyä.

Matka kohti MM-kisoja on ollut vaiheikas. Erityisen siitä on tehnyt se, että sama valmentaja on pysynyt rinnalla ensimmäisestä treenipäivästä lähtien. Vuosien varrella Sjövallin ja valmentajan välille on kehittynyt tärkeä ja luottamuksellinen suhde.

 

Korjattu 22.9. klo 15.59: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti MM-kisojen ajankohdaksi 4.-9. syyskuuta. Juttuun korjattu oikeaksi ajankohdaksi 4.-10. syyskuuta.