Sisällöntuottajan työpäivät ovat vaihtelevia. "Välillä päivässä on kaksi työtehtävää, toisinaan teen töitä ympäri vuorokauden", Marianna Käpynen kertoo.

Marianna Käpynen tekee työkseen sisältöä someen, mutta on yhdestä asiasta tarkka – “Elämä eletään ilman puhelinta”

Muutama vuosi sitten Marianna Käpynen kyllästyi käymään samoissa tamperelaisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Kyllästymisestä syntyi Kotina Tampere -niminen TikTok-kanava, jolla on yli 11 000 seuraajaa ja joka työllistää Käpysen täysipäiväisesti.

Tampereen laajasta ravintola- ja tapahtumatarjonnasta huolimatta Marianna Käpynen, 27, päätyi ystävineen jatkuvasti samoihin paikkoihin viettämään aikaa. Hän koki, että monipuolista tietoa erilaisista kohteista oli hankala löytää.

Niinpä vuoden 2022 elokuussa Käpynen julkaisi TikTok-kanavallaan ensimmäisen Tampere-vinkkejä käsittelevän videon. Nykyään toiminta on laajentunut myös muille sosiaalisen median alustoille. Käpynen jakaa kanavillaan vinkkejä tamperelaisista ravintoloista, kahviloista ja muista nähtävyyksistä.

– Olen paljasjalkainen tamperelainen ja koen, että Tampereelta löytyy aina vinkattavaa, Käpynen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa työskentely on tuonut haasteen työn ja vapaa-ajan erottamiseen. Työt kulkevat aina mukana Käpysen puhelimessa ja uusia vinkattavia paikkoja voi tulla vastaan missä vain. Kun Käpynen lähtee syömään ystäviensä kanssa, hänen on päätettävä, kuvaako hän paikasta vinkin vai nauttiiko hetkestä omana itsenään.

– Vaikka teen itse sisältöä, haluan muistuttaa seuraajiani ja myös itseäni siitä, että elämä eletään ilman puhelinta.

Käpyselle on tärkeää pystyä seisomaan jakamiensa vinkkien takana. Muutaman kerran hän on ymmärtänyt vasta vinkin kuvattuaan, ettei siitä ole hyötyä hänen seuraajilleen. Silloin video on jäänyt julkaisematta.

– Yhtäkään julkaistua vinkkiä en kadu, ja haastavammatkin tilanteet ovat olleet lähtökohtaisesti vain hyviä opetuksia yrittäjyyden osalta, Käpynen toteaa.