Tilda Enne haastattelemassa tamperelaistunutta Marjo Siréniä Tammerkosken rannalla.

Tamperelaisten mielestä lisääntynyt matkailu kaupunkiin on vain hyvä asia – ”Ehkä jos matkustajia olisi vielä enemmän, niin voin nähdä miten siitä voisi tulla ongelma”

Tampereen suosio matkailukohteena on ollut hurjassa kasvussa. Kysyimme tamperelaisilta ja tamperelaistuvilta mikä tänne houkuttelee ja miten matkailijoiden kasvava määrä on näkynyt heille.

Lisääntyneestä matkailusta ja turismista on Tampereella intoiltu nyt jo muutama vuosi. Viime vuonna Tampere oli Suomen kolmanneksi suosituin matkailukohde, rekisteröityjä yöpymistä oli kaikkiaan 1,3 miljoonaa ja matkailutulot olivat lähes 564 miljoonaa euroa.

Matkailuhypen jalkoihin on kuitenkin jäänyt keskustelu siitä, olisiko kasvavasta matkailusta nähtävillä jo joitain ongelmia Tampereella. Liiallinen väenpaljous, kasvava rikollisuus, roskaaminen ja luonnon tärveltyminen ynnä muut turismista koituvat haitat eivät kuitenkaan ole paikallisten mukaan vielä näkyvissä.

Haastattelimme katugallupissa Tampereella vasta vuoden asunutta turkkilaista opiskelijaa Enes Doganayta, Tampereella vuosia mökkeillyttä ja hiljattain tänne muuttanutta Marjo Siréniä sekä paljasjalkaista Tamperelaista Arto Murtokatua. Kaikki haastateltavat olivat yhtä mieltä siitä, että Tampere on loistava kaupunki, ja he ymmärsivät hyvin, miksi sen suosio on kasvanut myös vierailijoille.

– Etenkin kesäkaupunkina Tampere on ihan omaa luokkaansa, mutta kaikkein parasta täällä on paikalliset ihmiset, kertoo Murtokatu.

Sirén ja Murtokatu eivät nähneet miten turismista voisi alkaa olla mitään haittaa. Istanbulista kotoisin oleva Doganay tietää kuitenkin omakohtaisesti, miten liian täysi kaupunki aiheuttaa ongelmia paikallisille.

– Ehkä jos matkustajia olisi vielä enemmän, niin voin nähdä miten siitä voisi tulla ongelma. Mutta nyt ei näytä siltä, että siitä olisi täällä vielä vaaraa.

 

Arto Murtokatu

 

Marjo Sirén

 

Enes Doganay

Kuuntele gallup alta.

Voit myös lukea gallupin tästä.

Lue uutinen kasvavan matkailun haitoista tästä.