Cosplay-harrastaja Krista Sällylän mukaan hänessä ja Muumimammassa on yhteistä ruoanlaitto ja välittäminen.

Cosplay-harrastajat löytävät esittämistään hahmoistaan rikkinäisyyttä, johtajuutta ja vastuuntuntoa – ”Samaistun osittain häneen”

Moreenimedia vieraili syyskuussa Tampere-talossa roolipeli- ja animetapahtuma Traconissa.

Moreenimedia teki kyselyn Tracon-tapahtumaan osallistuneilta cosplay-harrastajilta samaistuivatko tapahtumaan osallistujat pukeutumaansa hahmoon. Tiedustelimme myös millaisia tunteita osallistujen roolihahmot erityisesti näyttävät omissa tarinoissaan.

Animeharrastaja Ella Patrakka on pukeutunut JoJo’s Bizarre Adventure -sarjan antagonisti Dio Brandoksi.

– Diolla on oma auransa, hänellän on voimakas ja dominoiva olemus, Patrakka kuvailee hahmovalintaansa.

Ella Patrakka on valinnut pukeutua Dio Brandoksi hahmon kultaisen asun vuoksi. Patrakka on ommellut ja suunnitellut cosplay-asunsa itse.

Vastustajana Dio Brandon hahmo on johtajapersoonallisuus, jolla on kova ja egoistinen auktoriteetti. Nämä asiat ovat Patrakan mielestä kiinnostavia piirteitä hahmossa.

Krista Sällylän mielestä Muumimamma muistuttaa häntä itseään hyvin paljon.

– Muumimamma auttaa kaikkia, vaikka ne eivät ole edes omia perheenjäseniä. Hän osoittaa välittämistä tekemällä kaikille ruokaa.

– Minua ja Muumimammaa yhdistää se, että haluamme tehdä kaikkien olon kotoisaksi ja välittää muista ihmisistä, Krista Sällylä pohtii.

Jarno Liedes pohtii, että hänen esittämänsä Resident Evil -pelisarjan Leon Scott Kennedy on hahmona rikkinäinen ja kovia kokenut.

– Leon on minusta tyypillinen suomalainen mies. Tunteita ei paljoa näytetä ja alkoholilla koetetaan purkaa sitten, Liedes analysoi.

Leon on Liedeksen mukaan samaistuttava hahmo, koska viostaan huolimatta määrätietoinen ja toiminnan mies.

– Leon on ollut suosikkihahmoni jo parisenkymmentä vuotta, Resident Evil -pelisarjaa fanittava Jarno Liedes kertoo.

Voit lukea gallupin tästä.

Kuuntele gallup alta:

Supersankareilta voi oppia vuorovaikutustaitoja mutta se edellyttää motiivia, tulkintaa ja tiedostamista. Lue uutinen tästä.