Simo-kissasta pidetään huolta kissakoti Maukulassa ennen kuin sille löydetään koti.

Kukaan ei tiedä miten Simo-kissa päätyi kodittomaksi – nyt Simolle etsitään loppuelämän kotia vapaaehtoisvoimin

Suomessa on arviolta 20 000 koditonta kissaa, joista noin puolet ovat heitteillä luonnon armoilla ja loput pääsevät turvaan eläinsuojelun hoivaan. Simo on yksi onnekkaista ja saapui kissakoti Maukulaan viime tammikuussa.

Harmaassa syyssäässä ohikulkijat pysähtyvät katsomaan verhoihin kääriytynyttä nukkuvaa kissaa. Tampereen Tammelassa sijaitseva Maukula ry on kissojen väliaikainen turvapaikka, joka auttaa kodittomia kissoja vapaaehtoisvoimin.

Maukulassa asustaa Simo-kissa, joka on valittu kuukauden kissaksi. Simo saa siis erityistä näkyvyyttä sosiaalisen median kanavilla, jotta uuden kodin löytyminen olisi helpompaa. Simo tarkastelee vapaaehtoistyöntekijöiden touhuja kaapin päältä kissatovereidensa vierestä.

Yksi vapaaehtoistyöntekijöistä on Jenni Majuri. Hän tulee hoitamaan kissoja työpäivänsä jälkeen aina silloin kun ehtii. Töihin kuuluu kissojen ruokintaa, leikkimistä ja lääkitsemistä.

– Useimmiten, kun tulen tänne niin lapioin hiekkalaatikoista kakkaa.

Kissoja ei luovuteta ainoaksi kissaksi kotiin, joten kotona Simoa täytyisi olla odottamassa kissakaveri. Simo voisi olla myös onnellinen, jos päätyisi samaan kotiin kissaystävänsä Everiinan kanssa.

Maukulan kissojen terveydestä huolehditaan tarkasti. Lääkintä ja rokotukset ovat tarpeen, sillä useimmat kissat ovat taustaltaan populaatiokissoja eli vapaana eläviä villiintyneitä kissoja. Usein kissalaumoja syntyy maaseudulla, jossa kissat elävät vapaana ja toimivat haittaeläinten karkottajina. Kissoja ei välttämättä ole leikattu, jolloin ne pääsevät lisääntymään holtittomasti.

Simo on hitaasti lämpenevä. Se uskaltautuu kaapin päältä alas, mutta pitää vielä etäisyyttä ihmisiin. Arkuus hälvenee herkkujen avulla.