Maisa Alatalo aikoo ottaa missivuodesta kaiken irti.

Maisa Alatalo on moderni missi, jonka menestystä eivät määrittele vain kauniit kasvot

Lapsuudessa olohuoneessa pidetyt missiesitykset muuttuivat todeksi, kun Maisa Alatalo pääsi astelemaan lavalle Miss Suomi -kilpailun finaalissa.

Syksyllä 2023 Maisa Alatalon unelmat toteutuivat, kun hän sai painaa päähänsä missikisojen toisen perintöprinsessan kruunun. Lisäksi hänet valittiin median suosikiksi.

Jo lapsesta asti kisoja intohimoisesti seurannut Alatalo on hyvin perillä misseydessä tapahtuneesta muutoksesta. Moderneilta misseiltä odotetaan erilaisia asioita kuin aiemmin. Ennen osallistujien arvioinnissa keskityttiin enemmän ulkoiseen kauneuteen, lihaskuntoon ja viehätysvoimaan.

– Missikilpailut eivät ole enää pelkkä kauneuskilpailu, vaan tuomarit painottavat esimerkiksi lavakarismaa ja ‘sisäistä hehkua’. Finaalivaiheessa kauneutta ei pidetä arviointikriteerinä enää lainkaan.

Myös kilpailun osallistujat ovat aiempaa moninaisempia. Tänä vuonna nähtiin sekä ensimmäinen transsukupuolinen että ensimmäinen naimisissa oleva kilpailija. Kilpailun tulevaisuudelta Alatalo odottaa yhä monimuotoisempaa osallistujien joukkoa.

Alatalon mielestä misseyden isoin etu on alusta, jota hän haluaa käyttää itselleen tärkeisiin asioihin vaikuttamiseen.

– Haluan rikkoa misseyteen ja naiseuteen liittyviä stereotypioita ja kannustaa naisia tavoittelemaan unelmiaan.