Mediatutkimuksen opiskelija Joonas Laine

”Sehän on ehdottoman kätevää, että melkein kämpän edestä pääsee kulkemaan bussilla koululle” – Gallupiin vastanneilta kehuja ja kehitysideoita Tampereen joukkoliikenteenteelle

Tampereen kokoisessa, yhä kovempaan tahtiin kasvavassa opiskelijakaupungissa joukkoliikenteen käyttäjämäärät nousevat jatkuvasti. Moreenimedia jalkautui kysymään opiskelijoita, kuinka tärkeää roolia joukkoliikenne heidän arjessaan näyttelee.

Moreenimedian gallupkyselyyn vastasivat Tampereen yliopistossa opiskelevat Joonas LaineAnni Eloranta ja Einari Stenberg.

Vastaajat olivat pääosin tyytyväisiä Tampereen joukkoliikennetarjontaan. Nysseä käytetään niin arjen kuin vapaa-ajankin matkustamiseen.

– Sehän on ehdottoman kätevää, että melkein kämpän edestä pääsee kulkemaan bussilla koululle. Oikeastaan se on se akuutein, mihin sitä tulee käytettyä, Stenberg kiteyttää.

Joukkoliikenneyhteydet saattavat ohjata asuinpaikan valintaa opiskelukaupungissa, mutta eivät välttämättä määrää sitä.

– On sillä jonkun verran merkitystä, mutta itse olen sen verran maalta, että voin myös kävellä sen muutaman sata metriä, että pääsen pysäkille, Laine pohtii.

Hyvästä palautteesta huolimatta vastaajat löytävät joukkoliikenteestä myös kehitettävää. Yöajan vuorotarjonta saisi olla runsaampaa ja lippujen hinnat matalampia.

– Voisin käyttää joukkoliikennettä enemmän, jos se olisi vähän halvempaa, siis jos opiskelijaliput olisivat edullisempia, Eloranta pohtii.

 

Tietojenkäsittelytieteiden opiskelija Anni Eloranta
Kauppatieteiden opiskelija Einari Stenberg

 

Kuuntele koko gallup alta. Tekstimuotoisen version voit lukea tästä linkistä.

Kuinka joukkoliikenteen järjestäjätahon ja opiskelijoiden näkemyksest joukkoliikenteen merkityksestä kohtaavat? Voit lukea lisää aiheesta tästä jutusta.