Anna Elina Isoaro on saanut inspiraatiota kirjaansa Pispalasta ja Pyynikiltä.

Anna Elina Isoaron kirjat auttavat lapsia ymmärtämään maailmaa – ”Olen tottunut pohtimaan raskaitakin aiheita”

Lastenkirja Kaksi tätiä nimeltä Veera käsittelee lapsettomuutta herkästi, taidokkaasti ja monisävyisesti. Runoilijana Isoaron kerronta jättää rivien väliin pohdittavaa myös aikuisille.

Runoilija ja lastenkirjailija Anna Elina Isoaro pitää tärkeänä, että lapsille puhutaan vaikeistakin teemoista. Kirja on oiva työkalu isojen kysymysten käsittelyyn.

Isoaron tuorein teos Kaksi tätiä nimeltä Veera käsittelee perheiden moninaisuutta. Kirjan päähenkilöt Esteri ja Viljami suuntaavat viikonlopuksi hoitoon tädeilleen, joista toinen on lapseton tahtomattaan, toinen vapaaehtoisesti.

– Runoilijana olen tottunut pohtimaan vaikeita ja raskaitakin aiheita sekä ymmärtämään niiden tärkeyden. Sama pohdiskelevuus vaikuttaa tekemiini lastenkirjoihin.

Kirjailijana hän pyrkii huomioimaan myös aikuiset. Lempikirjoja luetaan moneen kertaan, joten kirjan on hyvä kiinnostaa myös ääneen lukevaa aikuista. Isoaron kirjallinen ilmaisu onkin pelkistettyä mutta monitasoista.

– Jätimme tilaa rivien väliin vanhempien lukijoiden mietittäväksi. On hyvä muistaa, että joskus vanhemmatkin tarvitsevat apua lapsille puhumisessa, Isoaro kertoo.

Kirjan on kuvittanut Mira Mallius, jonka kanssa Isoaro teki yhteistyötä jo edellisessä lastenkirjassaan Sinä yönä tuli talvi. Teos käsittelee syntymättömän vauvan kuolemaa isoveljen silmin.

Kaksi tätiä nimeltä Veera oli vuoden 2023 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana.