Luonto on lähellä Katri Tynkkysen sydäntä.

“Uskalla elää omanlaistasi elämää” – Katri Tynkkynen muistuttaa unelmien tärkeydestä

Eräoppaaksi viisissäkymmenissä kouluttautunut Katri Tynkkynen kertoo, miksi omien unelmien ääneen kertominen ja niiden tavoittelu kannattaa. Kaikki on mahdollista, kun lähtee rohkeasti tavoittelemaan päämäärää.

Katri Tynkkynen on ehtinyt toteuttaa elämänsä aikana monia unelmiaan.

– Muista Katri elää, Tynkkynen sanoi itselleen 20-vuotiaana menetettyään vanhempansa.

Tätä elämänohjetta hän on yrittänyt parhaansa mukaan noudattaa. Hän on matkustanut maailman ympäri, käynyt armeijan sekä päässyt unelmiensa työpaikkoihin.

Tällä hetkellä hän elää suurinta unelmaansa eräoppaana ja haluaa kannustaa kaikkia toteuttamaan omia haaveitaan. Nykypäivänä suorituskeskeinen yhteiskunta painostaa erityisesti nuoria saavuttamaan kaikki elämäntavoitteet ja unelmat kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä.

– Elämä on rajallista, eikä voi koskaan tietää kuka lähtee seuraavaksi, Tynkkynen toteaa.

Tästä syystä Tynkkynen on halunnut elää täyttä elämää. Hän haluaa muistuttaa, ettei mitään ole kiveen hakattu eikä omannäköisen elämän elämistä pidä lopettaa missään kohtaa.

– Uskalla unelmoida asioista, jotka haluat elämässäsi saavuttaa äläkä pelkää sanoa niitä ääneen.

Se on hyvä vinkki jokaiselle nuorelle, joka pohtii tulevaisuudensuunnitelmiaan. Unelmat kannattaa Tynkkysen mielestä kertoa ääneen jollekin. Hänellä ei ole myöskään ollut tapana kieltäytyä mahdollisuuksista tehdä asioita ja myönteisen vastauksen antamiseen hän haluaa kannustaa muitakin.

Armeijasta kipinä eräoppaaksi

Tynkkynen suoritti 26-vuotiaana naisten vapaaehtoisen asepalveluksen, jolloin syntyi myös unelma eräoppaudesta. Metsässä oleskeleminen tuntuu Tynkkysestä omalta ja hän haluaisi eräoppaana auttaa muita syventämään luontosuhdettaan.

25 vuotta taustalla muhinut unelma toteutui, kun Tynkkynen siirtyi opintovapaalle palkkatöistään ja lähti eräopaskouluun Kuusamoon. Pankin työt saivat jäädä ja oli aika yrittää jotain aivan muuta. Nyt Tynkkynen on yrittäjä ja alkuhaasteista huolimatta onnellinen.

– Tämän eteen olen tehnyt ihan järkyttävän määrän työtä monien vuosien ajan, Tynkkynen sanoo.

Elämässään Tynkkynen ei ole päästänyt itseään helpolla ja tunnustaa, ettei se aina ole hyvä asia. Katumusta hän ei kuitenkaan tunne tehdyistä valinnoista.

Hyvän elämän peruspilarit

Tynkkynen on matkustanut maailman ympäri yksin 43-vuotiaana.

– Kun kerroin haaveestani minulle sanottiin, etten voi lähteä yksin, Tynkkynen kertoo.

Epäilyksistä huolimatta hän lähti toteuttamaan pitkäaikaista unelmaansa, johon oli säästänyt rahaa jo kymmenen vuotta.

Ympärille täytyy kasata oikeanlaisia ihmisiä. Sellaisia ihmisiä, jotka tukevat omaa elämää ja kannustavat eteenpäin. Katri Tynkkysen suurin tukipilari on hänen siskonsa Raili. Sisko on kannustanut Tynkkystä silloinkin, kun kukaan muu ei ole häntä tukenut.

– Pelkään, mutta uskallan, Tynkkynen sanoo elämänmotokseen.

Häntä on pelottanut monesti, mutta silloin on täytynyt uskaltaa mennä pelkoa kohti. Tynkkynen ei halua jämähtää elämässään paikalleen ja kannustaa muitakin pohtimaan mitä elämältä todella haluaa.

Tynkkynen tiedostaa olevansa onnekas siinä mielessä, että on saanut kasvaa hyvässä ja turvallisessa kodissa, jossa on annettu mahdollisuus haaveilla suuristakin asioista. Voimaa jaksamiseen Tynkkynen saa omien unelmien toteutumisesta. Sillä ei ole väliä, kuinka kauan unelmien saavuttaminen kestää.