Plan-järjestön Tampereen aluekoordinaattori Sofia Bernoulli toivoisi, että ihmiset tiedostaisivat, kuinka paljon lapsia elää tällä hetkellä kriisi- ja konfliktialueilla.

Tyttöjen päivänä Tampereella juhlistetaan tyttöyden moninaisuutta, mutta huomiota kiinnitetään myös konfliktien keskellä eläviin tyttöihin

8. lokakuuta Tampereella järjestettävässä paneelikeskustelussa puhuu muun muassa vuoden 2018 pakolaisnainen Sirwa Farik.

YK:n kansainvälistä Tyttöjen päivää vietetään 11. lokakuuta. Plan-järjestön Tampereen aluekoordinaattorin Sofia Bernoullin mukaan Tampereen yliopistolla järjestetään 8. lokakuuta paneelikeskustelu, jossa puhuvat kriisi- ja konfliktialueilta tulleet naiset. Yksi puhujista on vuoden 2018 pakolaisnaiseksi palkittu Sirwa Farik.

Lisäksi Tyttöjen päivänä järjestetään Tampereen Tyttöjen talon 20-vuotisseminaari. Seminaarissa puhuva seksologi ja aktivisti Pinja Eskola korostaa tyttöyden moninaisuuden huomioimisen tärkeyttä.

– Moninaisuus on tärkeää siksi, että meillä jokaisella on vahvuuksia ja kykyjä, jotka eivät nykyisessä normiin nojaavassa ajattelussa pääse oikeuksiinsa.

Kuuntele alta lisää Tyttöjen päivän tapahtumista Tampereella. Haastattelusta saatavilla myös tekstiversio.