Jääkiekkolegenda Lasse Oksasen uralta on jäänyt käteen paljon oppeja – “Paras päävalmentaja löytyy peilistä”

Ilves-legenda Lasse Oksanen, 81, on yksi aikansa parhaita suomalaisia jääkiekkoilijoita, ja SM-liigan parhaan pelaajan palkinto kantaa hänen nimeään. "Oka” on myös ylpeästi tamperelainen.

– Tässä Pyynikillä oli hyvät olosuhteet harjoittelun näkökulmasta. Siihen aikaan treenaaminen oli vähän erilaista. Kaveri otettiin reppuselkään ja sitten juostiin portaita ylös, Oksanen muistelee.

Oksanen pitää edelleen hallussaan Suomen maaottelumaaliennätystä, ja hänet on valittu International Hockey Hall of Fame -kunniagalleriaan.

Yli 20-vuotisella pelaajaurallaan Oksanen edusti pääasiassa Ilvestä, mutta käväisi myös Italiassa hakemassa yhden Italian sarjan mestaruuden sekä yhden hopean. Myöhemmin tie vei maahan uudelleen valmentajan roolissa viideksi vuodeksi.

Jo pelaajauransa aikana Oksanen ryhtyi yrittäjäksi ja hän on esimerkiksi pyörittänyt elintarvikekauppaa. Myöhemmin hän kiinnostui Tampereen kunnallispolitiikasta, ja on ajanut yhteisiä asioita kaupunginhallituksessa, valtuustossa sekä erilaisissa lautakunnissa.

– Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, joka perustuu yhteistyölle. On tärkeää, että päättämässä on ihmisiä, joilla on hyvä käsitys talouden hoidosta. Sanojen ja tekojen on oltava linjassa; niin pelikentällä, politiikassa kuin elämässäkin. Vaikka puhe tulee ensin, ovat konkreettiset teot tärkeämpiä, Oksanen kiteyttää.