Ylitorniosta kotoisin oleva Metsävainio luotsaa Tampereen vammaisneuvostoa varmin ottein. Hän pitää tärkeänä, että Tampere olisi jokaiselle hyvä paikka asua, olla ja elää.
– Totta kai se [arvomaailma] tulee omasta taustasta, kun minulla on kolmevuotiaana todettu reuma. Olen luonteeltani voimakastahtoinen, ja äitinikin on aina ollut aktiivinen vaikuttamistyössä niin varmaan äidinmaidollakin on tässä osansa.
Tampereen vammaisneuvosto on yksi kaupungin vaikuttajaryhmistä. Neuvostossa tehdään vaikuttamistyötä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden näkökulmasta. Vammaisneuvostoon kuuluu puheenjohtaja sekä kuusi vammaisjärjestöjen ja neljä kaupungin edustajaa. Metsävainion mukaan vammaisneuvoston lausuntoja ja asiantuntijuutta arvostetaan tamperelaisessa päätöksenteossa.
– Meillä käy paljon kokouksissa vieraita, ja käsittelemme päivän polttaviakin aiheita.
Maaliskuun 18. päivän kokouksessa oli vieraana Tampereen kaupungin strategiayksikön kehittämispäällikkö Sanna Mari Huikuri. Hän esitteli vammaisneuvostolle kaupungin uuden strategian, joka vaihtuu valtuustokauden kyljessä, valmistelua.
Metsävainio kertoo, että Tampereen vammaisneuvosto on ollut mukana Tampereen Ratikan suunnittelussa sekä Pyynikin esteettömän uimarannan toteuttamisessa.
– Ratikka on todellakin yksi iso asia, ja olen siitä henkilökohtaisestikin iloinen. Käytän sitä todella paljon, ja sehän on juuri yksi tapa liikkua yhdenvertaisesti.