Kuusi ja puoli vuotta Suomessa asunut Hurst haluaa testata Tampereen jokaisen julkisen saunan.

Komediaa rapakon takaa – Josh Hurst tarkastelee suomalaista kulttuuria huumorin kautta

Koomikko ja somevaikuttaja Josh Hurst kertoo huumorin olevan hyvä väline keskusteluun ja yhteyksien muodostamiseen.

Tuhansien järvien maan rauhallisempi elämäntyyli vetosi Josh Hurstiin, joka oli aiemmin tottunut Yhdysvaltojen kiireiseen elämäntapaan. Kotona Tampereella hän arvostaa myös sitä, että luonto on heti kaupungin tuntumassa. Vuosien varrella suomalainen luonteenlaatu on tarttunut häneen, minkä huomaa Yhdysvalloissa vieraillessa.

Stereotypioista poiketen suomalaisille on helppo puhua, mutta ystävystyminen voi olla haastavampaa. Hurst kertoo, että Tampereella on tiivis ja vastaanottava maahanmuuttajayhteisö. Muihin ulkomaalaisiin Suomessa on ollut luontevaa tutustua.

– Yhteisössä näemme suomalaisuuden samalla tavalla. Koen olevani ulkomaalainen, joka on sattunut löytämään kodin Suomesta.

Amerikkalaiselle kulttuurille epätyypillisesti suomalaiset tykkäävät itseironisesta huumorista. Hurstin videot kertovatkin usein erikoisista asioista, joita hän on ympärillään kokenut. Hän kertoo huumorin olevan hyvä väline keskusteluun ja yhteyksien muodostamiseen – se tarjoaa kulttuurille kontekstin ja auttaa sen ymmärtämisessä.

– Me kaikki tykkäämme nauraa.