Liia Keravuori aloitti luistelukoulussa 4-vuotiaana. Jo pian sen jälkeen hän aloitti muodostelmaluistelun.

Liia Keravuori ei pelkää erottua joukosta lajissa, jossa yksi arvostelukriteereistä on yhtenäisyys

Muodostelmaluistelu on esteettinen urheilulaji, jossa tavoitellaan joukkueen visuaalista yhtenäisyyttä. Jyväskyläläinen Liia Keravuori, 22, erottuu luistelijoiden joukosta lyhyellä siilitukallaan.

 

Keväällä 2023 muodostelmaluistelija Liia Keravuorta jännitti, kun hän leikkasi hiuksensa lyhyeksi. Kilpailuissa siilitukka erottuu muiden kampausten joukosta, ja esikuvia lyhythiuksisista korkealla tasolla luistelevista naisista ei Suomessa ole.

Tällä hetkellä Keravuori on Suomen ainoa nuori lyhyttukkainen naismuodostelmaluistelija. Hän luistelee kansallisissa senioreissa Jyväskylän taitoluisteluseurassa.

– Parasta muodostelmaluistelussa on yhdessä tekeminen ja kehittyminen. Joukkueesta muodostuu kauden aikana aina läheinen yhteisö.

Yksi arvosteltavista kriteereistä muodostelmaluistelussa on yhtenäisyys. Liikkeiden samanlaisuuden ja yhdenaikaisuuden lisäksi tärkeää on myös joukkueen jäsenten ulkonäöllinen yhteneväisyys, johon sisältyvät samanlaiset kisapuvut, kisakampaukset ja meikit.

– Mitä korkeammalle tasolle muodostelmaluistelussa mennään, sitä suurempi merkitys ulkonäöllä on.

Kansallisella tasolla lyhyet hiukset eivät ole aiheuttaneet Keravuorelle ongelmia. Hän kuitenkin uskoo, että korkeammalla tasolla ulkonäkönormeihin sopeutuminen on luistelijoille tärkeämpää.

 

Liia Keravuori
Liia Keravuori opiskelee fysioterapiaa Jyväskylässä ja työskentelee luistelun sekä valmentamisen ohella päihde- ja mielenterveyskuntoutujien kanssa.