Viivi Tumppilan kommentti: Huonoa palautettakin voi antaa hyvin

Aivan paska toimittaja! Nyt loppuu kyllä koko lehden lukeminen! Helvetin tyhjäntoimittaja ja valehtelija! On niin vitun rumakin vielä!

Kyllähän se fiilistä vie, kun kuulee tällaista palautetta työstään. Roskapalautteen prosessointi vie aikaa ja saa unohtamaan kaikki positiiviset palautteet, joita on uransa aikana saanut. Parhaassa tapauksessa kielteisestä palautteesta löytyy jotain rakentavaa, jonka avulla voi kehittyä ammatissaan. Pahimmassa tapauksessa se lannistaa täysin, vie uskoa omiin taitoihin ja jää kalvamaan pitkäksi aikaa.

Journalismin iltapäivässä Ilkan päätoimittaja Satu Takala kysyi opiskelijoilta, haluaisivatko he journalistina kuulla aina, kun ovat saaneet negatiivista palautetta työstään. Suurin osa viittaajista ei halunnut. Pelkäävätkö tulevat journalistit menevänsä rikki huonosta palautteesta?

Journalistin työssä täytyy hyväksyä se, ettei kaikkia voi miellyttää. Aina joku pahoittaa mielensä, eikä huonolta palautteelta voi välttyä. Huonoa palautetta voi kuitenkin antaa monella tapaa. On eri asia lähettää rakentavaa ja perusteltua palautetta kuin huutaen haukkua pystyyn ilman yhden yhtä pätevää argumenttia. Huono palaute ei riko toimittajaa. Huonosti annettu palaute rikkoo. Sitä tulevat journalistit pelkäävät.