Moreenimedian pääkirjoitus: Maitolitra on saatava Hämeenkadulta yölläkin

Tampere kaipaa vuorokauden ympäri auki olevaa ruokakauppaa. Hatanpäällä ja Kalevassa sijaitsevat huoltoasemat palvelevat 24 tuntia vuorokaudessa, mutta ydinkeskustasta puuttuu aina palveluvalmis myymälä.

Helsingissä niin sanottuja 24h-kauppoja on useita, mutta muualla Suomessa ne ovat harvinaisia. Helsinkiläisten lisäksi pienistä koko ajan auki olevista ruokakaupoista nauttivat ainakin turkulaiset, oululaiset ja rovaniemeläiset. Tampereella on hieno Rantatunneli ja kohta ratikkakin, olisiko aika jo kypsä ympärivuorokautiselle ruokakaupallekin?

Tampereen pienillä ruokakaupoilla on myös toinen ongelma. Määrällisesti niitä on riittävästi. Ongelma paljastuu, kun kaupat sijoitetaan kartalle. Hämeenkatua pitää tallustella rautatieasemalta lähes Hämeenpuistoon asti ennen kuin ensimmäinen K-Market tai Sale tulee vastaan. Rautatieasemalta pieni ruokakauppa löytyy, mutta sekin sulkeutuu jo kello 23. Junia ja nälkäisiä matkustajia saapuu raiteille päivittäin pitkälle yli puolenyön.

Stockmann ja Sokos tarjoavat Hämeenkadulla omat ruokakauppansa. Ne ovat kuitenkin piilossa suurten tavaratalojen uumenissa, eivätkä esimerkiksi turistit välttämättä tiedä niiden olemassaolosta. Stockmann sulkee ovensa jo iltakahdeksalta ja Sokos puolestaan yhdeksältä, vaikka kauppoja olisi lupa pitää auki pidempään. Eikö esimerkiksi Tammelantorin ympäristön neljästä K-Marketista yksi sopisi paremmin Hämeenkadun sykkeeseen?

Hämeenkatu on kiistatta Tampereen keskeisin paikka, joten 24 tunnin aukiololla varustettu kauppa olisi hyvä sijoittaa sinne. Näin molemmat edellä mainitut ongelmat ratkeaisivat yhdellä iskulla. Vuorotyöläiset ja turistit kiittäisivät etujoukoissa, eikä kukaan muukaan 24h-kaupasta mieltään pahoittaisi. Esimerkiksi baari-illan jälkeen bussia tai tulevaisuudessa ratikkaa odottaville ihmisille ruokakaupan hyllyt tarjoaisivat mieluisan vaihtoehdon hintaville pikaruokaketjuille. Voi myös olla, että ostoslistalla ollut maitolitra jäi päivällä ostamatta.

Miksi Tammelantorin laidalla on peräti neljä saman kauppaketjun myymälää? Lue lisää tästä!