Suomalainen käyttää mobiilidataa kuukaudessa keskimäärin peräti 11 gigatavua.

Suomalaiset käyttävät mobiilidataa ahkerimmin – kuukausimaksu takaa rajattoman datan käytön

Suomen kuukausimaksuun perustuva hinnoittelu kannustaa kuluttajia runsaaseen mobiilidatan käyttöön. Esimerkiksi naapurimaa Ruotsissa mobiilidataa kulutetaan huomattavasti vähemmän.

Suomalaiset ovat maailman ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä. Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n tutkimuksen pohjalta tehdyn listauksen mukaan suomalainen käyttää kuukaudessa keskimäärin 11 gigatavua mobiilidataa, mikä riittää OECD:n jäsenmaiden listalla ykkössijaan.

Ero muihin OECD:n jäsenmaihin on suuri, sillä esimerkiksi Ruotsissa mobiilidataa käytetään vain 4,4 gigatavua kuukaudessa. Lähimpänä Suomen lukemia on Latvia, jossa mobiilidataa kulutetaan keskimäärin 8,2 gigatavua liittymää kohden.

DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisäsen mukaan Suomen ero muihin maihin pohjautuu kuukausimaksuun perustuvaan hinnoittelumalliin.

– Muissa maissa on datapohjainen hinnoittelu. Mitä enemmän käyttää dataa, sitä enemmän siitä maksaa. En olisi ollenkaan yllättynyt, jos Suomessa tällä hetkellä olevat hinnoittelumallit leviäisivät myös muualle.