Tampere houkuttelee vuosittain sekä kotimaisia että ulkomaalaisia matkailijoita. Kuvaaja: Kaikko Ren

Tampere houkuttelee matkailijoita – vetonaulana kesäkuussa aloittanut Muumimuseo

Kun ulkomaalaiset tulevat Suomeen, onko heillä mitään muuta nähtävää kuin pääkaupunki Helsinki sekä eksoottinen Lappi? Tampereella matkailijita houkuttelee kesäkuussa ovensa avannut muumimuseo sekä laaja kulttuuritarjonta.

Tampereella käy vuosittain noin miljoona hotellissa majoittuvaa matkailijaa.

Kesäkuussa toimintansa avannut Muumimuseo on yksi kaupungin vetonauloista. Muumimuseon museolehtori Minna Honkasalon mukaan museon toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja myös ulkomaalaisia kävijöitä riittää. Museota markkinoidaan erityisesti japanilaisille turisteille.

Visit Tampere -matkailuneuvonnan Karoliina Lehtonen puolestaan korostaa laajan museo- ja kulttuuritarjonnan lisäksi erilaisten tapahtumien tärkeyttä, sillä konsertit ja isot uhreilutapahtumat vetävät aina väkeä. Ensi vuonna esimerkiksi yleisurheilun nuorten maailmanmestaruuskisojen uskotaan tuovan paljon kävijöitä Tampereelle.