Huberin omistajakaksikon muodostavat Mika Roito (vas.) ja Pekka Salmela ovat onnistuneet luomaan ravintolan, joka erottuu konseptillaan pihviravintoloiden kirjavasta joukosta. Samantyylisen ateriointikokemuksen saadakseen olisi matkustettava Tukholmaan tai Isoon-Britanniaan saakka.

Tamperelainen pihviravintola ei jätä kasvissyöjiä kylmäksi – ”Lihan ahmiminen ei ole meillä se juttu”

Kasviperäinen ruoka valtaa entistä suurempaa tilaa suomalaisten ruokapöydiltä. Lihastaan tunnettu Ravinteli Huber säilyttää suosionsa tarjoamalla makuelämyksiä lihansyöjien ja kaikkiruokaisten lisäksi myös kasvissyöjille ja vegaaneille, unohtamatta kuitenkaan perimmäistä olemustaan pihviravintolana.

Public Health Nutrition -lehdessä vuonna 2008 julkaistun tutkimuksen aikaan 3,3 prosenttia suomalaisista piti itseään kasvissyöjänä. Vaikka suurin osa ei tutkimuksen mukaan täysin ehdottomasti kasviperäistä ruokavaliota noudattanutkaan, on itsensä kasvissyöjäksi tunnistavan kansanosan määrä ollut huomattava jo melkein vuosikymmen sitten.

Jo pelkkä ravintoloiden tarjonnan tarkastelu Tampereella riittää huomaamaan, että kasviperäinen ruokailu kiinnostaa entistä enemmän. Uusia ateriointivaihtoehtoja ilmestyy jatkuvasti. Esimerkiksi McDonalds lanseerasi Tampereella ainoana maailmassa ensimmäisen täysin vegaanisen hampurilaisen. Mikäli kyseinen purilainen myy, saattaa se levitä tulevaisuudessa koko Suomen markkinoille.

Pihviravintolaksi mielletty tamperelainen Ravinteli Huber on pyrkinyt pitämään grillauskonseptistaan kiinni unohtamatta kuitenkaan heitä, jotka eivät lihaa syö. Huber kypsyy hitaasti ja matalalla lämmöllä – aivan kuten sen annosten päätähdet, oli kyseessä sitten riiputettua lypsylehmän lihaa tai kasviksia. Ravintolan omistajat Mika Roito ja Pekka Salmela kertovat, kuinka Huber erottuu joukosta ja houkuttelee erilaisia ruokavalioita noudattavia asiakkaita.