Huvipuistot kutsuvat myös syksyisin – Särkänniemi uskoo karmivaan konseptiin

Viime vuosien lyhyet ja sateiset kesät ovat tuottaneet huvipuistoille päänvaivaa. Linnanmäki ja Särkänniemi panostavat näyttävästi kesälomasesongin ulkopuolisiin tapahtumiin. Syksyn synkkyyttä yritetään kampittaa valolla ja kauhulla.

Pimeys ja kolean sateinen sää eivät kuulu perinteiseen huvipuistokokemukseen. Huvipuistoille syksy mahdollistaa kuitenkin tiettyjä erikoisuuksia, jotka eivät kesällä tekisi niin suurta vaikutusta. Laitteiden värikkäät valot ja synkkyyden valjastaminen sopivan teemapäivän tarkoituksiin ovat keinoja, joilla huvipuistot saadaan täytettyä muulloinkin kuin kesällä.

– Kyllä tämä pimeys ja sen tuoma mahdollisuus nähdä ihana huvipuiston ilta houkuttelee varmasti lisää ihmisiä, kertoi Särkänniemen tuotepäällikkö Maria Eskelinen.

Linnanmäki kutsuu syksyisin iik!week -kauhutapahtumalla sekä Valokarnevaalilla. Särkänniemi lähti tänä syksynä leikkiin mukaan omalla Karmiva karnevaali -tapahtumallaan, jonka aikana huvipuistoalueella riehuvat zombit ja purilaispaikat tarjoilevat mitä makabeerimpia makuelämyksiä. Eskelinen ei koe Linnanmäen ja Särkänniemen olevan erityisessä kilpailuasetelmassa.

– Aina ajatellaan, että tässä on sellainen Suomi-Ruotsi –asetelma meidän ja Linnanmäen välillä, mutta uskon että kaikkien yhteinen tarkoitus on se, että ihmiset kävisivät enemmän huvipuistoissa.