Wöyh innoittaa faneja tekemään käsitöitä – keikoilla myynnissä uniikkeja kasseja

Wöyh-yhtyeen keikoilla on tänä syksynä ollut myynnissä perinteisten t-paitojen ja levyjen lisäksi myös uniikkeja käsityökasseja. Musiikkiaiheiset käsityöt ovat Suvi Hakalalle ja Virpi Siipolalle tapa yhdistää kaksi mieluisaa kiinnostuksenkohdetta.

Virpi Siipola etsi joitakin vuosia sitten uusia virkkausmalleja ja törmäsi lokkinuken ohjeeseen. Wöyh-yhtyeellä on Lokki-niminen kappale ja bändin keikoilla yleisön joukossa kiertää muovinen lokkihahmo. Niinpä Siipola päätti tehdä virkatun lokin lahjaksi yhtyeelle, yhdistäen käsityöharrastuksensa lempibändinsä musiikkiin.

Suvi Hakalalle ajatus musiikkiaiheisten käsitöiden tekemisestä tuli vuonna 2014. Stam1na oli juuri julkaissut SLK-albumin ja lähti kiertueelle. Pienten lasten äitinä Hakala ei kuitenkaan päässyt keikoille. Innostus bändin tuoretta levyä kohtaan täytyi kanavoida muulla tapaa. Hakala alkoi tehdä Stam1nan musiikkiin liittyviä käsitöitä. Pian mukaan astui myös Wöyh.

Wöyhin kautta toisiinsa tutustuneet Hakala ja Siipola valmistivat yhdessä kasseja myyntiin bändin Rohkeus voittaa järjen -kiertueelle. Jokainen kassi on ainutlaatuinen, kahta samanlaista ei ole. Ideat virkkauskuviin tulevat bändin levyiltä. Laulaja-kitaristi Jussi Hyyrysen mukaan on hienoa, että fanit innostuvat tekemään omaa taidettaan yhtyeen musiikin inspiroimana. Siipolan virkkaamia nukkehahmoja on aiemmin ollut esillä Wöyhin keikoilla sekä taidenäyttelyssä. Hakala puolestaan toimi puvustajana yhtyeen V4RHE-lyhytelokuvassa, joka julkaistiin keväällä 2017.