Moreenimedian sähkeet 17.11. klo 17

Kansainvälisten opiskelijoiden on vaikea työllistyä Suomessa valmistumisensa jälkeen. Ilmiöön on monta syytä, sanoo vastaava asiantuntija Irma Garam Opetushallituksen kansainvälistymispalveluista. Vuonna 2014 vain 44 prosenttia viisi vuotta aiemmin valmistuneista kansainvälisistä opiskelijoista oli työelämässä. Lisäksi, EU ja ETA-maiden ulkopuolisille opiskelijoille määrätyt lukukausimaksut vähentävät asiantuntijoiden mukaan Suomen vetovoimaisuutta.

***

Tampereelle rakennetaan uusi turvakoti. Päätös on tehty tilanpuutteen vuoksi, sillä nykyisestä Tampereen Petsamon turvakodista avunhakijoita joudutaan käännyttämään. Lähin turvakoti on tähän asti ollut Lahdessa. Tilat rakennetaan Hämeenkadulle ja uudessa turvakodissa tulee olemaan yhdeksän perhehuonetta. Turvakodin toiminta aloitetaan ensi vuoden alussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Tamperelainen.

***

Pienlehtiä ja punkpostia -näyttely esittelee tästä päivästä lähtien punkin mukanaan tuomia ilmiöitä Tampereen museokeskus Vapriikissa. Punkin tulosta Suomeen tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Näyttelyssä on esillä ja luettavana pienlehtiä, valokuvia, singlelevyjä, c-kasetteja, punk-kirjeitä ja muuta punkiin liittyvää materiaalia. Näyttelyn yhteistyökumppaneina ovat Oranssi ry ja Musiikkiarkisto.

***

Ylioppilaskirjoitusten tulokset saapuvat tänään kouluille. Syksyn ylioppilaskirjoitusten paras tulos on kirjoitettu Lyseonpuiston lukiossa Rovaniemellä, jossa abiturientti sai kahdeksan laudaturia kirjoitettuaan kahdeksan ainetta.

***

Suonenjokelainen Petri Vartiainen on kehittänyt pantillisin ostoskorin vaihtoehdoksi kauppakasseille. Pantillisen ostoskorin pystyy vaihtamaan kassalla neljän euron panttia vastaan, minkä jälkeen sitä voi käyttää toistaiseksi kaupan ulkopuolella. Pantilliset ostoskorit ovat parhaillaan kokeilussa kolmessa Suonenjokelaisessa K-ryhmän kaupassa. Vartiainen esittelee tuotetta viisipäiväisellä tiedotuskiertueellaan, joka päättyy tänään Helsingissä.