66-vuotias tamperelainen Marjo Nieminen esittelee kenkien kantapäihin kiinnitettäviä liukuesteitä.

Satatuhatta kaatumista vuodessa – Tampere harkitsee liukuesteiden lahjoittamista vanhuksille

Ensihoitaja ja kaupunginvaltuutettu Kirsi Karvonen (sd.) teki valtuustoaloitteen liukuesteiden lahjoittamisesta yli 75-vuotiaille.

Yli 65-vuotiaille tapahtuu 100 000 kaatumistapaturmaa vuosittain. Tieto ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta. Suurin osa kaatumisista tapahtuu kotona sisällä tai kotipihassa.

– Meillä ensihoidossa talvi ja liukkaat kelit näkyvät liikenneonnettomuuksien ja erilaisten jalankulkijoiden onnettomuuksien lisääntymisenä, kertoo ensihoitaja Kirsi Karvonen Pirkanmaan pelastuslaitoksesta.

Karvonen hoitaa arkityönsä lisäksi Tampereen kaupunginvaltuutetun pestiä sosialidemokraattien valtuustoryhmässä. Hän on tehnyt valtuustossa aloitteen, että kotona asuville yli 75-vuotiaille kaupunkilaisille hankittaisiin liukuesteet ulkokenkiin. Esimerkiksi Espoossa, Turussa ja Oulussa vanhuksille on jo aiemmin jaettu maksuttomia liukuesteitä.

66-vuotias tamperelainen Marjo Nieminen käyttää liukuesteitä liikkuessaan talvella ulkona. Liukuesteet eivät olisi kuitenkaan auttaneet, kun Nieminen kaatui kotonaan villasukilla parkettilattialla. Hänen oikea olkapäänsä murtui kaatumisessa.