Kuvaaja: Tampereen kaupunki/Susanna Lyly 2009.

Tampereen kaupungin lahja satavuotiaalle Suomelle on kaksi uutta luonnonsuojelualuetta

Luonnonsuojelualueilla on paljon eri eliölajeja, joiden elämää Ekokumppanit Oy:n antaman rahoituksen on tarkoitus turvata.

Tampere saa kaksi uutta luonnonsuojelualuetta. Luonnonsuojelualueet sijaitsevat Kintulammin virkistys- ja retkeilyalueella Teiskossa sekä kantakaupungissa Makkarajärvi-Viitastenperällä Hervannassa. Kaupunginhallitus tekee alueita koskevan päätöksen 5. joulukuuta.

Kaupungin tiedotteessa esitellään, että Kintulammin luonnonsuojelualue on nyt pinta-alaltaan 544,5 hehtaaria, mutta tätä suurempana alueena se tulisi olemaan kolmanneksi suurin Pirkanmaalla. Suurempia ovat tällä hetkellä Seitsemisen kansallispuisto ja Helvetinjärvi.

Tampereen kaupunki aikoo osallistua Luontolahjani satavuotiaalle Suomelle –kampanjaan, jonka vuoksi luonnonsuojelualueet annetaan luontolahjana Suomelle. Kampanja on maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön järjestämä. Sen tarkoituksena on kannustaa myös maanomistajia rauhoittamaan omia alueitaan.