Läheltä hankittu joulupuu on vihreä valinta – perinteisen kuusen tilalle voi hankkia trendikkään viherkasvin

Joulukuusen hankinta alkaa usein viikkoa ennen aattoa. Muovikuusi voi löytyä kotoa jo entuudestaan.

Perinteiset joulukuuset ovat saaneet rinnalleen useita vaihtoehtoja. Aidon kuusen tilalle voi hankkia esimerkiksi muovikuusen tai viherkasvin.

Joulukuusi on sitä ekologisempi, mitä lähempää se on hankittu. Luonnonsuojeluliiton mukaan päästöjä syntyy ja energiaa kuluu vähemmän, kun kuusta ei kuljeteta pitkän matkan päästä. Kun kuusesta on aika päästä eroon, se kannattaa hyödyntää energiana. Joulutorin myyjä Marjo Liftländer hävittää kuusen ympäristöystävällisesti.

– Joulun jälkeen karsimme ja poltamme kuusen pihassa nuotiopaikalla.

Tampereen Plantagenin myyntivastaavan Tanja Malmbergin mukaan joulun nousevia trendejä ovat erilaiset ruukussa kasvavat havukasvit ja viherkasvit. Suosittu vaihtoehto perinteiselle joulukuuselle on huonekuusi. Huonekuusi on kestävä viherkasvi, joka sopii kokonsa puolesta pienempäänkin asuntoon.