Kaktuskauppias kohtelee kasveja persoonina – “Piikikkyys ei ole pahe”

Floristimestari Elina Koski on ollut kukka-alalla aina. Nyt hän omistaa kaktuksiin painottuvan liikkeen miehensä Jussi Kosken kanssa Tampereen Hämeenpuistossa.

Opuntia ei ole kaikkein tyypillisin kukkakauppa. Pientä liiketilaa täyttävät persoonalliset kaktukset ja mehikasvit, joihin liikeen omistaja Elina Koski on kiintynyt. Hänen mukaansa kaktukset ovat vastaanottavaisia hahmoja, joille voi jutella.

Ajatus kaupan perustamisesta syntyi sattumalta, kun Kosket löysivät Hämeenkadun liiketilan. Pariskunta oli juuri palannut Suomeen Portugalista, jossa he olivat asuneet kolme vuotta. Opuntia on Kosken ensimmäinen oma liike, ja sen tunnelmassa välittyy Etelä-Euroopassa vietetyt vuodet.

Viherkasvitrendi näkyy kasvien kysynnässä. Sisustusblogeissa suositut viherkasvit, kuten peikonlehti ja erilaiset kaktukset, menevät hyvin kaupaksi. Koski uskoo, että ihmiset haluavat jatkossakin piristää kotejaan viherkasveilla.

– Tuleva vuosi tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen Opuntialle, Elina Koski sanoo.