Tampereen kirjastoautojen tulevaisuus on valoisa – kirjat kiinnostavat erityisesti lapsia

Vuonna 2016 Tampereen kirjastoautoista lainattiin liki 300 000 kirjaa. Merkittävimmän asiakasryhmän muodostavat lapset ja perheet.

Tampereen kirjastoautoilla riittää kävijöitä, vaikka digitaalinen media viekin huomiota kirjoilta. Viime vuonna Tampereen kirjastoautoista lainattiin yhteensä 286 000 kirjaa. Luku oli ennätyksellisen korkea.

– Tämä on Tampereella ihan valtakunnallisesti suosituinta, jos ajattelee näitä lainalukemia. Missään muualla ei ole kirjastoautoilla vastaavia lukuja, kommentoi Ville-Pekka Nummi, Tampereen kirjastoauto-osastonjohtaja.

Kirjastoauto Kustaan kuljettajan Keijo Nurmen mukaan eniten lainataan lapsille tarkoitettua kirjallisuutta, pelejä ja DVD:itä. Kirjastoautot ovatkin erityisesti perheiden suosiossa.