Tapnussa voi luoda pohjoismaisia suhteita ja saada informaatiota pohjoismaiden välisistä mahdollisuuksista.

Rentoa hengailua ja ruotsin kielen hiomista – Tampereen Pohjola-Norden nuoret on paikka pohjoimaista kiinnostuneelle

Ruotsin kieltä tai muita pohjoismaisia kieliä ei kuule Tampereella samaan tapaan kuin englantia. Tampereen Pohjola-Nordenin nuoret eli Tapnu on järjestö, jossa pääsee tekemisiin pohjoismaiden kanssa.

Tapnun uusien illassa tammikuun lopussa nähtiin muutama uusi kasvo. Suurin osa paikalla olevista oli Tampereen yliopiston opiskelijoita, mutta muutama vaihto-opiskelijakin oli löytänyt paikalle. Järjestön toiminnassa on mukana myös yksi lukiolainen.

Toiminta on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, mutta puheenjohtaja Vera Järvenreunan mukaan Tapnussa ei olla niin tarkkoja. Jäseneksi liittyminen on maksutonta eikä vaadi aiempaa kokemusta pohjoimaista.

– Ei missään nimessä ole pakko osata pohjoimaista kieltä liittyäkseen jäseneksi, kertoo Järvenreuna.

Tapnu on Pohjola-Nordenin nuorisoliiton yksi kahdeksasta paikallisosastosta. Kattojärjestöön kuuluu yhteensä noin 2700 jäsentä. Nuorisoliitto ajaa pohjoismaista yhteistyötä edistäviä asioita. Esimerkiksi Nordjobb-ohjelma tarjoaa nuorille työpaikkoja ympäri pohjoismaita.

Tapnu järjestää kulttuuripainotteisia tapahtumia Tampereella. Kuukausittainen Babbelklubben on ruotsin kielen puhekerho. Seuraava kokoontuminen järjestetään 15.2.