Tullintorilla sijaitsevalla Klubilla järjestetään keikkoja useana iltana viikossa. Valtakunnallisena keikkapäivänä paikalla esiintyivät Jani Matti Juhani ja Kaita Isäri Seppälä.

Ilmaiseksi keikoille ympäri maan – Valtakunnallista keikkapäivää vietettiin jo seitsemättä kertaa

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta muistettiin jälleen ystävien lisäksi live-musiikin tuomaa iloa ja merkitystä elämään. Myös Tampereella houkuteltiin ihmisiä keikoille keskellä viikkoa ilmaisella sisäänpääsyllä.

Valtakunnallisena keikkapäivänä päästetään yleisö nauttimaan elävästä musiikista maksutta ympäri Suomen. Kotimaisen keikkakulttuurin juhlapäivän järjestää vuosittain Suomen rock-klubien liitto, johon kuuluu monet maan tunnetuimmat keikkapaikat.

Tampereella ilmaiskeikkoja järjestettiin tänä vuonna muun muassa Tullikamarilla sijaitsevalla Klubilla, jonka ohjelmapäällikkö Janne Laurila toivoo, että teemapäivä houkuttelisi paikalle sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät yleensä käy keikoilla.

– Elävä musiikki on hienoa, ja olisi upeaa, jos ihmiset löytäisivät sen luokse.

Tamperelainen freelancer-muusikko JC Halttunen soittaa keikkoja viikoittain, mutta seuraa niitä myös yleisön puolelta ahkerasti. Hän muisteleekin osallistuneensa valtakunnalliseen keikkapäivään mukaan tavalla tai toisella aiempina vuosina.

Halttunen ei arvosta live-musiikkia pelkästään ammattinsa vuoksi, vaan pitää keikkoja ainutlaatuisina kokemuksina, jotka tuovat ihmisiä yhteen.

– Parhaimmillaan keikoilla on jonkinlaista taikaa ilmassa. Niissä on jotakin, joka vaikuttaa ihmisiin kokonaisvaltaisesti.