Kuva: Antti-Juhani Kaijanaho // Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Lauri Viita -reitiksikin esitetty bussilinja takaisin valmisteltavaksi – Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää linjojen 15 ja 55 tulevaisuudesta uudelleen

Välillä Keskustori–Pispala kulkeva linja 15 ja Vesilahdelle ulottuvan linja 55 on palautettu takaisin valmisteltaviksi. Linjat ovat olleet lakkautusuhan alla niiden vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Aamulehti uutisoi viime viikolla Tampereen linja-autoliikennettä koskevista muutosesityksistä, joissa muun muassa välillä Pispalanharju–Keskutori kulkeva linja 15 ehdotettiin lakkautettavaksi. Linja esitettiin lakkautettavaksi kannattamattomana vähäisten matkustajamäärien ja samalla suunnalla liikkuvan muun julkisen liikenteen vuoksi.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta palautti esityksen kuitenkin torstai-iltana valmisteluun. Esitys oli aiheuttanut paljon vastustusta, sillä linjan lakkauttaminen hankaloittaisi vaikeakulkuisella harjulla asuvien ikäihmisten ja lasten liikkumista.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Aleksi Jäntin mukaan esimerkiksi lasten turvallisuuteen liittyvät huolet aiheellisia, joskin moneen mahdollisesta lakkauttamisesta koituvaan ongelmaan löytyy myös ratkaisu. Esimerkiksi Tampereen kaupungin palveluliikenne PALI pystyisi vastaamaan vanhusten ja liikuntarajoitteisten tarpeisiin.

– Pispan koulun remontista johtuen reitillä tullaan joka tapauksessa ajamaan vähemmällä kalustolla, Jäntti lisää.

Päätös linjan 15 ja 55 jatkosta tullaan todennäköisimmin tekemään viimeistään huhtikuussa, kun talouden tasapainottamiseen liittyvät tavoitteet ovat selkeämmät.