Elokuvaohjaaja Lia Hietala: ”Halusin, ettei päähenkilön oleteta olevan hetero” – sukupuolivähemmistöt esillä Tampereen elokuvajuhlilla

Maaliskuun alussa Tampereen elokuvajuhlilla nähdään Queerscenes-ohjelmistokokonaisuus, joka haastaa normatiiviset käsitykset seksuaalisuudesta ja sukupuolesta.

Festivaalin tämän vuoden kotimaisen kategorian tuomaristoon kuuluva, Tukholman yliopiston elokuvatutkimuksen professori Anu Koivunen on tutkinut sukupuolen, vallan ja median kysymyksiä. Hänen mukaansa sukupuolivähemmistöjen edustajat tekevät jo nykyisin itse lyhytelokuvia, joissa he haastavat valtavirtakulttuurin toiseuttavaa katsetta.

Ruotsalaisen elokuvaohjaajan Lia HietalanMy Gay Sister” -elokuva on osa elokuvajuhlien Queerscenes-ohjelmistoa. Hän halusi tehdä elokuvan, jossa päähenkilönä oleva nuori tyttö pohtii, pitääkö hän tytöistä vai pojista. Hietala halusi, ettei heteronormatiivisuus olisi osa elokuvaa.

 

Juttu on osa Tampere Film Festival -makasiinia, joka julkaistaan 7.3.