Nora Pirttijärven kolumni: Vaihdetaan pinnallisuus tavalliseen elämään

Kolmekymppinen Minna päätti hypätä pois oravanpyörästä. Hän myi koko omaisuutensa ja muutti Balille surffaamaan.

Parikymppinen pariskunta osti matkailuauton ja ajelee ympäri Amerikkaa.

Virtasen nelihenkinen perhe kyllästyi lumeen ja pimeyteen. He muuttivat Espanjan auringon alle.

Moni on varmasti lukenut vastaavia artikkeleita. Jutut ovat inspiroivia, ja niissä maalataan kuvaa rohkeista oman elämänsä sankareista.

Artikkelit kertovat elämänmuutoksesta. Aihe on mielenkiintoinen. Moni ihminen haaveilee elämänmuutoksesta, mutta harva kuitenkaan toteuttaa haaveensa.

Tavallisesta elämästä haaveilemista ei pidetä tavoiteltavana. Rohkea jättää oravanpyörän, lyö hanskat tiskiin ja jättää kaiken taakseen.

Haluaisin seuraavaksi lukea lehdestä ihmisestä, joka päätti elää tavallista elämää. Käydä arkena töissä, lauantaina saunassa ja sunnuntaina katsoa telkkaa. Ja olla silti tyytyväinen. Jutulle olisi tosin hankala löytää haastateltavia, saati lukijoita.

Sosiaalisen median tulo muutti ihmisten elämän monella tavalla. Nykyään ihmisten arki on jännittävää ja monipuolista.

Matkustetaan ja syödään kauniita aterioita. Tavataan ystäviä, ja käydään tankotanssimassa ja seinäkiipeilemässä. Kotona hyggeillään ja näytetään hyvältä.

Ei ihme, että tavallinen elämä ei kiinnosta. Ei ainakaan sosiaalisen median seuraajia.

Aikana ennen sosiaalista mediaa ihmiset elivät pääasiassa itseään varten. Nyt eletään seuraajia varten. Ennen pystyi keskittymään tapahtumiin, nyt keskitytään kuvaamiseen.

Elämäni on muutoksessa, sillä olen alkanut opiskella uutta ammattia. En siis aio jättää oravanpyörää ja vaihtaa sitä matkusteluun. Toiveenani on jättää nykyinen pakkotahtinen työmatkustelu ja vaihtaa se tavalliseen elämään.

Jatkossa keskityn enemmän itseeni. En siihen, että tuottaisin sisältöä sosiaaliseen mediaan. Pidän ateriani ja salitreenini omana tietonani. Ja elän tavallista elämää.