Podcast-lähetys lisätään sanakirjaan – “Suositut podcastit ovat isompia kuin koskaan”

Maailmalla podcastit keräävät jo miljoonia kuuntelijoita. Suomessa niiden tarjonta kasvoi viime vuonna, mutta ilmiö on silti pienempi kuin esimerkiksi Ruotsissa.

Kielitoimiston sanakirjaan lisätään yli 600 uutta sanaa. Hävikkiruoan, ilmastopakolaisen ja G-pisteen lisäksi yksi uusista sanoista on podcast-lähetys. Lyhyesti määriteltynä podcastit ovat radio-ohjelmia, joita voi kuunnella ja ladata netistä. Kotimaisten kielten keskus tiedotti tällä viikolla, että sanat päivitetään kesällä uuteen sanakirjaan.

Podcasteja voi kuunnella esimerkiksi Yle Areenasta, Soundcloudista ja erilaisilta älypuhelimeen ladattavilta sovelluksilta. Ohjelmien aiheet vaihtelevat fiktiivisistä tarinoista suuren suosion saavuttaneisiin tosielämän murhamysteereihin.

Podcast-tuottaja ja toimittaja Olli Sulopuisto uumoili viime vuonna, että vuosi 2017 olisi podcastien vuosi Suomessa. Ilmiö ei ole kuitenkaan vielä lyönyt läpi.

– Kuka tahansa näkee, että podcastit eivät ole valtavirtaa Suomessa. Suosituimmat podcastit ovat isompia kuin koskaan, mutta suurta määrällistä kasvua en ole havainnut, Sulopuisto sanoo.